BEDRIJF


Studio Willemstein is opgericht door Sander Willemstein een geboren en getogen Alphenaar. Al vanaf jongs af aan zit het ontwerpen in het bloed en er zijn dan ook al vele ontwerpen de revue gepasseerd ruim voordat een carrière in de reclame industrie een feit werd. 

 

Toch werd er gekozen voor een studie in de electrotechniek/

electronica. Na deze te hebben afgerond vond ik het wel tijd om aan de slag te gaan en zo heb ik een aantal jaren als technicus gewerkt aan diverse lift installaties bij het bedrijf

All-in Liften. In 2000 werd ik gevraagd of ik nteresse had in een baan bij een evenementen organisatie bureau en dat leek mij wel wat. 

 

Door een veelzijdigheid aan evenementen en mijn creatieve visie voelde ik me daar erg op mijn gemak en door de uitgave van een eigen magazine van het bedrijf werd ik goed bekend met het werken met Indesign. In het magazine kon ik mijn creatieve visie de ruimte geven en kwam de handigheid in het ontwerpen goed van pas. Nu 15 jaar later ben ik nog steeds actief voor hetzelfde bedrijf maar omdat de drang naar een eigen bedrijf toch bleef kriebelen besloot ik in 2013 samen met een compagnon een reclamebedrijf op te richten genaamd "PNS Reclame".

 

Dit liep goed en aangezien wij het beiden naast onze andere werkzaamheden deden konden we al ons verdiende geld investeren in machines, materialen en kennis. In deze jaren heb ik veel geleerd en ook veel werk verricht maar de combinatie met verschillende visies en diverse planningen kwam de kwaliteit van producten en de kwaliteit van het leven niet ten goede. Daarom besloten wij begin 2015 op te splitsten, ieder een eigen kant op met een eigen visie. 

Zo heb ik dus uiteindelijk in 2015 "Studio Willemstein opgericht naar mijn eigen visie en met mijn eigen werkwijze. Het voelt enorm goed om zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen zaken en daar haal ik dan ook heel veel energie uit. Natuurlijk loop je tegen een hoop dingen aan maar dat maakt het niet minder leuk en houd je scherp.

 

Naast de werkzaamheden voor Studio Willemstein en het organisatiebureau ben ik ook hoofdbestuurslid bij het Zomerspektakel aan het meer. Een jaarlijks evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de toonaangevende evenementen in Alphen aan den Rijn. 

sinds 2015 ligt ook de organisatie van de Alphense Oktoberfeesten bij mij. 

 

De visie voor de toekomst is het waarborgen van de kwaliteit en het aanscherpen van de bedrijfsvoering om zo Studio Willemstein op de kaart te zetten en te houden.

 

Sander Willemstein